Explosieve cursus met 83 internationale bomexperts bij Politieacademie Ossendrecht

VIDEOOSSENDRECHT - Een bomaanslag in een bus. Een ontplofte auto's vol cobra's. Een drone-aanval. Een plofkraak. In totaal veertien echte explosies op de Politieacademie in Ossendrecht zijn de voorbije dagen onderzocht door 83 experts uit twaalf Europese landen.

Hoe dicht oefening en praktijk bij elkaar liggen, bleek bij de International Bomb Scene Management Training van 2017 in Ossendrecht. ,,Onze Spaanse collega’s moesten hals over kop terug vanwege de aanslag in Barcelona en het ontplofte huis van die terroristen", vertelt projectleider Marc Wösten, vooraanstaand explosievenexpert. ,,Deze week vertelden ze ons over hun ervaringen.”

  1. Wethouders Bergen op Zoom onder druk om De Schelp, zwembad hoopt in februari weer open te gaan

    Wethouders Bergen op Zoom onder druk om De Schelp, zwembad hoopt in februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht. Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom geeft woensdag om 17.00 uur een persconferentie over de situatie rond De Schelp, die de positie van het college onder druk zet.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom