Explosie en brand in Putte: 'Ik hoor de gil nog steeds in mijn hoofd'

VIDEOPUTTE - Een dubbele explosie, een harde gil en nog voor mensen konden reageren, sloegen de vlammen uit het dak. Het is een korte omschrijving van wat getuigen hebben gezien en gehoord bij de explosie en daaropvolgende brand in Putte

Kort na de explosie werd de vrouw ingelicht over wat er gebeurd was en kwam zij naar de Keizerstraat in Putte. ,,Ze mocht eerst niet langs de afzetting. Later wel. Ze heeft een tijdje op straat gezeten om te bekomen. Toen hebben we haar binnengehaald en een bakje koffie gegeven."

Een van de zonen van Jan Breetveld reageerde als een van de eerste op de brand. Hijzelf en een andere zoon vertellen wat hij gezien heeft. De zoon was alleen thuis om de honden binnen te laten, toen hij een harde knal hoorde. ,,Hij heeft een stoel gepakt en toen hoorde hij een harde gil", vertelt Tonnie over wat zijn broer heeft meegemaakt. ,,Hij klom op het dak van de schuur. Hij zag een draaiende kolk van rook opstijgen en daarna de vlammen." ZIjn vader vult aan: ,,Hij wilde nog blussen, maar er was geen redden meer aan."

De gil die de getuige hoorde heeft veel indruk gemaakt. ,,Hij vertelde net nog: 'Ik hoor nog steeds de gil in mijn hoofd'", licht zijn broer toe.

Slachtoffer

Het stoffelijk overschot is inmiddels uit het huis weggehaald. Het echtpaar zou enige tijd eigenaar zijn geweest van schoenenwinkel Rio Bello in Putte.

Volledig scherm
Ook de achterkant van het huis is zwaar beschadigd. © Toby de Kort
  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom