Explosie bij geldautomaat in Bergen op Zoom, ook auto's en woning beschadigd

update/videoBERGEN OP ZOOM - Een geldautomaat aan de Zandstraat in Bergen op Zoom is in de nacht van zondag op maandag opgeblazen. Daarbij is de schade aan het gebouw groot.

De explosie was rond 03.50 uur. De omgeving van de pinautomaat ligt vol met brokstukken. Ook raakten enkele auto's zwaar beschadigd en ging een ruit van een woning aan diggelen. Volgens een getuige zouden twee daders er op een scooter vandoor zijn gegaan richting de Sibeliusstraat.

De politie heeft de omgeving afgezet. Een explosievenexperts en forensische rechercheurs kwamen ter plaatse, daarna is de recherche van start gegaan met een onderzoek.

Het is niet bekend of de daders iets hebben buitgemaakt. 

Volledig scherm
Veel schade bij plofkraak in Bergen op Zoom. © MaRicMedia/Christian Traets
Volledig scherm
Plofkraak in Bergen op Zoom. © MaRic Media / Christian Traets
Volledig scherm
Plofkraak in Bergen op Zoom. © MaRic Media / Christian Traets
Volledig scherm
Plofkraak in Bergen op Zoom. © MaRic Media / Christian Traets
  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom