Bij Pure Lounge in Bergen op Zoom zijn twee echte, maar defecte handgranaten gevonden. ogelijk explosieven gevonden voor Pure Lounge in  Bergen op Zoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Pure Lounge in Bergen op Zoom zijn twee echte, maar defecte handgranaten gevonden. ogelijk explosieven gevonden voor Pure Lounge in Bergen op Zoom. © MaricMedia/Toby de Kort

Exploitant Bergse shishalounge: ‘Dit is een hetze, men wil Pure Lounge weghebben’

BERGEN OP ZOOM - De exploitant van shishalounge Pure Lounge in Bergen op Zoom is naar de rechter gestapt om de sluiting van zijn zaak voor zes maanden en het intrekken van de horeca- en exploitatievergunning aan te vechten. Volgens zijn advocaat voert de gemeente een hetze tegen de zaak, zo stelt hij donderdag tijdens de zitting.

Pure Lounge in Bergen op Zoom is op last van de burgemeester gesloten voor zes maanden.
Volledig scherm
Pure Lounge in Bergen op Zoom is op last van de burgemeester gesloten voor zes maanden. © Majda Ouhajji

Bergen op Zoom heeft Pure op 30 juli voor zes maanden gesloten na de vondst van twee echte, maar onklaar gemaakte handgranaten voor de deur. Volgens de gemeente gaat het om een van vele incidenten die er de afgelopen jaren zijn voorgevallen. 

Die begonnen al in mei 2015 toen er een handgranaat ontplofte bij de zaak. Op 18 augustus 2018 was er een mishandeling in de shishalounge, een dag later werd de boel kort en klein geslagen. Ook liep in april iemand naar binnen met een bivakmuts op en kogelwerend vest aan die een van de bezoekers een pistool tegen de keel zette. Over een periode van vier jaar gaat het om acht incidenten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom