De drie Bergenaren van Groep De Bie in Provinciale Staten van Noord-Brabant: Eric de Bie (l.) Maikel de Bekker (midden) en Camiel van der Meeren (r.) voor de Gevangenpoort in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie Bergenaren van Groep De Bie in Provinciale Staten van Noord-Brabant: Eric de Bie (l.) Maikel de Bekker (midden) en Camiel van der Meeren (r.) voor de Gevangenpoort in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Ex-Forummers door met eigen partij: ‘Stop met wind- en zonneparken’

BERGEN OP ZOOM - Drie Bergenaren, gelieerd aan de lokale partij Lijst Linssen, gaan als ex-Forummers door in een eigen fractie in Provinciale Staten van Noord-Brabant. Wat willen zij eigenlijk? ,,Weg van de versnippering, weg van de waan van de dag.” En: stop met al die wind- en zonneparken. Zet in op kernenergie.

  1. Surpriseloop zonder Sinterklaas en uitslagen

    Surprise­loop zonder Sinter­klaas en uitslagen

    HALSTEREN - De Surpriseloop van atletiekvereniging Olympia was dit jaar anders dan anders. Geen Sinterklaas die het startschot loste, geen pieten aan de start en geen winnaars. ,,We hadden dit jaar wat handjes tekort in de organisatie”, zegt voorzitter Robin Jonkers. ,,Maar we wilden de wedstrijd ook niet skippen. Dus hebben we het wat kleinschaliger aangepakt.” Door corona heeft de vereniging wat leden verloren en de werkgroep die normaal gesproken de Surpriseloop organiseert is gestopt. Voor Olympia was het daarom noodzakelijk even pas op de plaats te maken. ,,Daarom is het geen wedstrijd, maar meer een sportieve zondag”, verduidelijkt de voorzitter. ,,Maar volgend jaar willen we een nieuwe werkgroep formeren en dan twee officiële wedstrijden organiseren: de Oranjeloop en de Surpriseloop.” De Surpriseloop vanaf het parkeerterrein bij Monkey Town in Halsteren trok ondanks het druilerige weer en de geminimaliseerde editie toch nog ongeveer veertig deelnemers.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom