Volledig scherm
Evert Weys

Evert Weys vervangt zieke Arjan van der Weegen als wethouder

BERGEN OP ZOOM - GBWP draagt fractievoorzitter Evert Weys aan om de zieke Arjan van der Weegen te vervangen als wethouder. Van der Weegen is sinds 1 september 2018 met ziekteverlof. In december verlengde het Bergse college dat verlof tot half april.

Tot nu toe hebben zijn collega-wethouders zijn taken overgenomen. Maar dat ziet het college niet meer zitten, staat in een brief aan de gemeenteraad: ,,We vinden het niet langer verantwoord om de taken van de wethouder onderling langdurig op te vangen.” Van der Weegen heeft daarnaast aangegeven dat verlenging van zijn ziekteverlof met zestien weken na 13 april niet uitgesloten is.

Volle sterkte

Zijn partij kiest er daarom voor om Weys naar voren te schuiven als kandidaat-wethouder. Die heeft geen moment getwijfeld, vertelt hij. ,,We kregen de vraag vanuit het college. Op een gegeven moment gaan de andere wethouders ook de druk voelen als ze het werk van Van der Weegen moeten blijven doen.” Hij heeft zelf ambitie om wethouder te worden, zegt hij. ,,Dus dit is een mooie kans om kennis te maken met het vak.” Weys is werkzaam bij een gemeente en kan daar politiek verlof krijgen. ,,Daardoor heb ik ook de garantie dat ik straks niet ineens zonder werk zit.”

Burgemeester Frank Petter vindt het fijn dat het college straks weer op volle sterkte is. ,,Het is niet zo dat de druk voor de andere wethouders nu te groot werd, maar het is wel goed om op tijd een beslissing te nemen. En we denken dat het na een half jaar wel tijd wordt voor vervanging.”

Eind januari beslist de raad of ze akkoord gaat met de benoeming van Weys als wethouder. Aydin Akkaya volgt hem dan op als fractievoorzitter van GBWP. De lege zetel wordt tijdelijk opgevuld door Rik Simons.

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom