Volledig scherm
Scooterrijder raakte zaterdagavond zwaar gewond bij botsing met bouwafvalcontainer © MaRicMedia

Ernstig ongeluk Bergen op Zoom met scooterrijder (42): onbekend of container op fietspad mocht staan

BERGEN OP ZOOM - Een 42-jarige scooterrijder is zaterdagavond zwaargewond geraakt toen hij op het Smientpad in Bergen op Zoom tegen een container botste. De container stond op het fietspad. Het is nog onduidelijk of er een vergunning was gegeven voor het plaatsen van de container. 

Het Smientpad is een lange drukbereden route voor fietsers en scooters op de Bergse Plaat. Naar verluidt was het fietspad ter hoogte van de plek van het ongeval in de voorbije dagen ook versperd door een zandhoop en graafmachines.

Het slachtoffer is een 42-jarige man uit Bergen op Zoom.

Vergunning

Woordvoerder Peter van der Graaf van de gemeente Bergen op Zoom zegt dat, op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), een vergunningplicht geldt voor het in gebruik nemen van gemeentegrond. Van der Graaf kon zondag niet achterhalen of er vergunning was gegeven voor het plaatsen van de container.

Een traumahelikopter landde en een ambulance kwamen zaterdagavond ter plekke om het slachtoffer te helpen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
De container op het Smientpad op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom © MaRicMedia
  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom