Boer Eric-Jan van Trijen vecht inmiddels drie jaar voor een bouwvergunning. Hij woont in de polder tussen Tholen en Halsteren, aan de Slikkenburgseweg. Zijn woning valt langzaam uit elkaar, wordt gestut door palen. Dus wil hij nieuwbouw plegen. Maar door een foutje in het bestemmingsplan lopen zijn plannen forse vertraging op.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Eric-Jan van Trijen vecht inmiddels drie jaar voor een bouwvergunning. Hij woont in de polder tussen Tholen en Halsteren, aan de Slikkenburgseweg. Zijn woning valt langzaam uit elkaar, wordt gestut door palen. Dus wil hij nieuwbouw plegen. Maar door een foutje in het bestemmingsplan lopen zijn plannen forse vertraging op. © Pix4Profs/Tonny Presser

Eric-Jan wacht al drie jaar op een vergunning om zijn ‘niet bestaande’ huis te vervangen: ‘Duurt veel te lang’

HALSTEREN - Ken je die grap van nieuwbouw in de Auvergnepolder? Die kwam niet. Boer Eric-Jan van Trijen (36) gaat de kerstdagen voor de derde maal in zonder uitzicht op een bouwvergunning. En dat terwijl zijn woning in de Halsterse polder op instorten staat. ,,Het enige dat ik hoor is: we gaan het onderzoeken en overleggen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom