Als inwoners aangifte doen, kan de politie een patroon ontdekken, hoopt burgemeester Steven Adriaansen.
Volledig scherm
Als inwoners aangifte doen, kan de politie een patroon ontdekken, hoopt burgemeester Steven Adriaansen. © ANP/Koen van Weel

Ergernis over vroeg vuurwerk in dorpen van gemeente Woensdrecht

WOENSDRECHT - De laatste weken wordt er flink met vuurwerk geknald in de gemeente Woensdrecht. Raadslid John Mathijssen van AKT en CDA-fractieleider Ad Pijnen wilden donderdagavond tijdens een opinieraadsvergadering van burgemeester Steven Adriaansen weten of er gehandhaafd wordt tegen de overlast. 

,,Er zitten heel harde knallen tussen waar mensen van schrikken en huisdieren door van slag raken”, vertelde Pijnen. Mathijssen vertelde dat de overlast van te vroeg afsteken van vuurwerk dit jaar veel groter is dan de voorgaande jaren. Het probleem is bij Adriaansen bekend. ,,De politie houdt extra toezicht maar het is moeilijk om de daders te lokaliseren.”

Hij vindt het jammer dat er maar weinig aangifte gedaan wordt van de overlast. ,,Als men dat wel doet kan de politie een patroon ontdekken en is het makkelijker om de vuurwerkvandalen in de kraag te vatten. Melding maken bij de Servicelijn kan ook.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom