Erepenning voor Rieny Hagenaars

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Het Markiezenhof heeft Rieny Hagenaars de erepenning van de gemeente Bergen op Zoom in ontvangst mogen nemen. Hagenaars kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet bij verschillende sport- en cultuurverenigingen in de stad. Hij zette verschillende activiteiten en verenigingen op die nog steeds bestaan. 'Hagenaars heeft vanaf zijn jeugd binnen het sport- en cultuurveld van Bergen op Zoom het verschil gemaakt en aan de basis gestaan van een aantal jeugdverenigingen, cultuuractiviteiten, de ontwikkeling van sportclubs en belangrijke activiteiten die verband houden met onze lokale maar ook landelijke volkscultuur', schrijft de gemeente in de toelichting.

Zo was Hagenaars verantwoordelijk voor de oprichting van bouwclub Variant en de jaarlijkse Herderstocht. Daarnaast was hij voorzitter van de commissie Optocht bij de Stichting Vastenavend, de Maria Ommegang en de Bergse Ambtenaren Revue. Hagenaars zwaaide ook met de voorzittershamer bij FC Bergen. Tegenwoordig is Hagenaars nog actief als speaker bij de doorkomst van de Roparun en als buitengewoon ambtenaar van burgerlijke stand. 

Hagenaars is waarschijnlijk het meest bekend van zijn rol binnen de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom. Hij is ondertussen meer dan veertig jaar aan deze organisatie verbonden, waarvan ruim 20 jaar als voorzitter. Afgelopen jaar nam hij daar afscheid. De Stichting benoemde Hagenaars bij zijn afscheidsreceptie tot beschermheer van de club. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom