Volledig scherm
Hulpdiensten en militairen in actie bij het Ossendrechtse terrein waar in één klap veertien gewonden vielen, toen de bliksem insloeg. © ANP

Enkele studenten nog steeds in ziekenhuis na onweer in Ossendrecht, school organiseert bijeenkomst

OSSENDRECHT - Enkele studenten die door de blikseminslag in Ossendrecht zijn getroffen, liggen nog in het ziekenhuis. De zwaargewonde scholier (18) wordt nog in slaap gehouden. Zadkine Veiligheidsacademie, de school waar de leerlingen de opleiding volgen, houdt vrijdag een bijeenkomst. 

Een deel van de door onweer getroffen studenten moest een nacht blijven in de ziekenhuizen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Goes. ,,Ze zijn nog niet allemaal thuis", vertelt Robbert Poort, bestuurswoordvoerder van de mbo-school. Wat hun precieze toestand is, kan hij niet zeggen. 

Nazorg

Wel verwacht hij dat ze morgen bij een speciale bijeenkomst aanwezig zullen zijn die wordt georganiseerd op de Veiligheidsacademie in Hoogvliet. ,,De studenten en hun ouders nodigen we uit op school om hen op te vangen en nazorg te bieden.”

De bijeenkomst wordt mede-georganiseerd door Defensie. ,,Er wordt ook informatie gegeven over wat we tot nu toe weten en hoe we ervoor gaan zorgen dat de situatie beter wordt.”

In slaap gehouden

Quote

Ze willen dat de longfunc­tie zich herstelt

Robbert Poort, bestuurswoordvoerder Zadkine

Poort hoopt dat een familielid van de zwaargewonde student er ook bij kan zijn. De 18-jarige wordt nog steeds in slaap gehouden in het Stuivenberg, ziekenhuis én gespecialiseerd brandwondencentrum, in Antwerpen. Ook krijgt hij antibiotica om te voorkomen dat een longontsteking ontstaat. ,,Ze willen dat de longfunctie zich herstelt", vertelt Robbert Poort, bestuurswoordvoerder van de mbo-school. 

Onverwacht

Woensdag raakten veertien leerlingen van de Rotterdamse mbo-instelling Zadkine gewond door een blikseminslag. Ze volgen de opleiding Veiligheid en Vakmanschap en lopen een week stage bij een leerbedrijf, in dit geval Defensie. Woensdag waren ze op de voormalige Wilhelminakazerne in Ossendrecht voor een oefening toen het noodweer onverwachts losbarstte.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom