De loodsen van de Bergse vastenavendbouwers aan het Konterscherp zijn al sinds begin februari dicht omdat de veiligheid in het geding is.
Volledig scherm
PREMIUM
De loodsen van de Bergse vastenavendbouwers aan het Konterscherp zijn al sinds begin februari dicht omdat de veiligheid in het geding is. © peter van trijen/pix4profs

‘Enkele Bergse bouwkoten begin april open’, als iets gedaan wordt aan gebreken

BERGEN OP ZOOM - De bouwkoten vertonen een waslijst aan gebreken. Dat blijkt uit het veiligheidsrapport van ingenieursbureau Sweco dat de gemeente Bergen op Zoom openbaar heeft gemaakt. Toch verwacht Ron den Houting van Stichting Halwana dat de eerste loodsen begin april weer open kunnen.  ,,Met kleine aanpassingen kunnen die veilig gemaakt worden.”

 1. Van opblaas-wielrenster tot Peperbus: bij dit Bergse bedrijf weten ze hoe je een feestje aankleedt

  Van op­blaas-wielren­ster tot Peperbus: bij dit Bergse bedrijf weten ze hoe je een feestje aankleedt

  BERGEN OP ZOOM - Waar veel ondernemers in deze tijd gedwongen rustig aan doen, besloten Wim en Jacqueline Withagen van Je ziet toch een bedrijf dat je 25 jaar hebt opgebouwd uit je handen glippen, zonder dat er je ook maar iets aan kunt doen Attractieverhuur juist gas te geven. ,,We hadden ook kunnen stoppen met werken, maar daar voelen we ons nog te jong voor. Dus hebben we juist flink geïnvesteerd: we hebben twintig nieuwe feestpoppen en een tramstel gekocht.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Pretparkfanaat luistert tien uur lang Carnaval Festival-muziek in livestream
  Play

  Pretparkfa­naat luistert tien uur lang Carnaval Festival-mu­ziek in livestream

 2. Paul werd Marlies: 'Ik hou nog steeds van voetbal, van motoren en van Marian'
  Play

  Paul werd Marlies: 'Ik hou nog steeds van voetbal, van motoren en van Marian'