Engelse tuin uitgangspunt voor de Pluimpot in Sint Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Als het aan de gemeente Tholen en de huidige eigenaren van landgoed de Pluimpot bij Sint-Maartensdijk ligt, komen er vijftien woningen in een nog onbekend aantal landhuizen bij. Dat staat in het voorstel voor een nieuw bestemmingsplan, waar de raad donderdag een besluit over neemt.

De uitbreiding is mogelijk doordat de provincie in het Omgevingsplan 2012-2018 de regels van landgoederen heeft versoepeld. Het laat uitbreiding toe. Ook de eis dat het gebied voornamelijk uit bos moet bestaan, is losgelaten. Het landgoed aan de zuidkant van Sint-Maartensdijk, dat grenst aan camping De Muie, heeft vijf eigenaren. Drie daarvan hebben een landhuis gebouwd.

Engelse landschapstuin

De eigenaren willen uitbreiden en zijn in 2012 een onderzoek gestart. Uit dat onderzoek is een plan gerold. Uitgangspunt is een landgoed in Engelse landschapsstijl met woningen. De nieuwe landhuizen krijgen een maximale inhoud van 4.500 m3 en worden opgedeeld in verschillende woningen. Met een maximum van vijftien. De verdeling van de landhuizen hangt af van de plannen van de projectontwikkelaar. In het plan zijn waterpartijen opgenomen. Die zijn er nu nog niet. Een deel van de beplanting moet plaatsmaken voor de woningen. Een grondwal moet het landgoed afschermen. Wel blijft het gebied, net als nu, toegankelijk voor het publiek. De Thoolse raad buigt zich donderdagavond over het plan.  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom