Volledig scherm
Oktober 2016: de grote zaal wordt ontruimd en is tot op heden niet meer gebruikt. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Eindelijk! Nieuw dak Wittenhorst in Halsteren

HALSTEREN - Een nieuw dak. Voor de grote zaal van De Wittenhorst. Dat komt er. En moet er voor half juli al zijn. Zodat de ruimte in het nieuwe seizoen 2018/2018 volop gebruikt kan worden.

Quote

Het dak is zwaar overbelast, heette het toen

Dan heeft het bijna twee jaar geduurd dat de grote zaal buiten gebruik was. Oktober 2016. De gemeente sluit de grote zaal per direct. Oorzaak: scheurtjes in de balken van het dak. In januari van dat jaar ook al geconstateerd, gerepareerd, maar vervolgens blijken er scheurtjes elders in de constructie te zitten. Het dak is 'zwaar overbelast' heette het toen. Aan het einde van zijn levensduur.

Alle gebruikers staan op straat. En de gemeente begint na te denken. Wat te doen met dat dak, met De Wittenhorst. Een proces, dat lang in beslag neemt. ,,En daardoor hebben de vaste gebruikers allemaal elders een plekje gevonden. Ik zie ze zo snel nog niet terugkeren'', zegt Piet Soffers van de Dorpsraad in Halsteren.

Lang stil

,,We hebben er regelmatig bij de gemeente over aan de bel getrokken. Maar het is heel lang stil gebleven.'' Dat heeft alles te maken met het feit dat die gemeente aanvankelijk denkt over complete nieuwbouw van de grote zaal. ,,Om 'm multifunctioneel te maken, zodat de scholen er ook kunnen gymen.'' Maar dat blijkt uiteindelijk te duur. En daarom komt er 'slechts' een nieuw dak. Dat besluit valt al eind 2017, maar pas nu komt uitvoering ervan in zicht.

Aannemers

,,We zijn op dit moment met de aanbesteding bezig'', zegt wethouder Ad Coppens er over. Hij verwacht eind deze maand duidelijk te hebben welk bedrijf de klus gaat doen. Voorzitter Soffers van de Dorpsraad wenst hem er succes mee. ,,Als ik zie hoe druk aannemers het tegenwoordig hebben, vraag ik me af of het gaat lukken deze klus zo snel uit te voeren. Want ons is inderdaad beloofd dat het half juli klaar is.'' Coppens op zijn beurt verwacht geen problemen 'als er niks vervelends tussenkomt'.

Uitdaging

Als het nieuwe dak er is, wordt de grote uitdaging voor de Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) om weer gebruikers te vinden, denkt Soffers. ,,Verenigingen, scholen, organisaties zijn weggegaan, naar onder meer De Kannebuis. En zitten daar prima, hoor ik. Ik betwijfel of ze terugkomen. Het gebruik van de grote zaal moet helemaal opnieuw worden opgebouwd. En hij stond al te veel leeg voordat ie werd gesloten.''

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom