Volledig scherm
De haven van Tholen. Op het keermiddel ligt de rolbrug. © Waterschap Scheldestromen

Eindelijk beweging in Thoolse brug der zuchten

THOLEN - Een ommetje maken door de haven van Tholen. Met gebruik van de elektrische rolbrug op de keerdam. Voor veel Tholenaren een langgekoesterde wens. Na acht maanden wachten kan het eindelijk. 

Er zit beweging in de brug der zuchten, de elektrische rolbrug over de keerdam in de haven. Volgens Arjan Goossen van waterschap Scheldestromen is de brug nu vandalismebestendig. Hij geeft toe dat het veel te lang heeft geduurd. 

De brug is eind mei vorig jaar opgeleverd, maar werd kort daarna buiten werking gesteld vanwege vandalisme. Tijdens de herstelwerkzaamheden sloeg de wet van Murphy toe. Wat fout kon gaan, ging fout. De aannemer boorde dwars door een stroomkabel, met kortsluiting als gevolg. Vervolgens was er geen technisch personeel meer beschikbaar om de zaak te herstellen. Met langdurige vertraging als gevolg. 

Nu is de klus geklaard, ruim voor het begin van het toeristisch seizoen. Wandelaars en fietsers kunnen de elektrische brug met een druk op de knop bedienen. De dam moest er komen, omdat het Volkerak-Zoommeer in de toekomst mogelijk als waterbuffer moet fungeren op het moment dat de grote rivieren buiten hun oever dreigen te raken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom