Volledig scherm
PREMIUM
De eikenprocessierups © ANP

Eikenprocessierups teistert Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De eikenprocessierups rukt op in de gemeente Bergen op Zoom. Er zijn zoveel nesten gevonden, dat de gemeente twee extra teams inzet om de beesten te bestrijden. Volgens een prioriteitenlijst, dus de teams verwijderen eerst nesten bij scholen, zorginstellingen, sportvoorzieningen en op plaatsen waar evenementen worden georganiseerd.

De gemeente maakte twee weken geleden bekend dat zij ging starten met de bestrijding. Nu blijkt dus al dat er veel meer nesten zijn dan vorige jaren. Ter vergelijking: aan de Steenbergseweg waren er vorig jaar zo’n 150 nesten. Dit jaar zijn er dat 1100. ,,Normaal gezien is er één team van twee mensen die de rups bestrijdt”, vertelt woordvoerder Erwin Stander. ,,Dan worden bomen met nesten erin van een lint voorzien. Maar dat blijkt dit jaar niet te doen. In vrijwel iedere eik zit een nest.”

  1. Nieuw bewijs voor moord op Belgische loodgieter, verdachte beroept zich op zwijgrecht
    Live via twitter

    Nieuw bewijs voor moord op Belgische loodgieter, verdachte beroept zich op zwijgrecht

    BREDA/STEENBERGEN - De politie heeft nieuw bewijs in het onderzoek naar de vermissing op 2 juni 2019 van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Een van de verdachten, een 18-jarige vrouw uit Steenbergen, heeft een belastende verklaring afgelegd over de rol van drie medeverdachten onder wie haar 39-jarige moeder en de (hoofd)verdachten Wanda van R. en haar partner Nicky S. Volg de rechtszaak live hieronder via Twitter.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom