Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel Bravis een bijeenkomst in de Markiezenstad had belegd, bleek het ziekenhuis toch van plan om naar de buurgemeente te gaan verhuizen. © pix4profs/petervantrijen

Een zware last voor wethouder Patrick van der Velden

columnIk zou niet graag Patrick van der Velden willen zijn deze week. De eerste onder de apostelen, de aanvoerder van alle Bergse wethouders, torste een zware last met zich mee. Eentje die naarmate de week vorderde steeds massiever leek te worden.

De eerste klap kwam al vroeg in de week. Hoewel Bravis een bijeenkomst in de Markiezenstad had belegd, bleek het ziekenhuis toch van plan om naar de buurgemeente te gaan verhuizen. Pijnlijk om zo publiekelijk afgewezen te worden. Plots beweerde Van der Velden er, ondanks een lobby van enkele maanden, helemaal geen strijd van te hebben gemaakt. Dat was de krant. Maar ach, je kunt het de goede man niet kwalijk nemen. Als je zo’n zware last op je schouders hebt, dan ga je soms ijlen.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom