Volledig scherm
De paarden Bonny, Minka, Carmen en Anouska worden liefdevol verzorgd bij de Stichting Paardenwelzijn Na Gedane Arbeid. Zaterdag viert de stichting haar tienjarig bestaan.foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Een mooie oude dag voor paarden

OUD-VOSSEMEER - Carmen is 26, Anouska 28, Minka 31 en Bonny 35. Na een leven van galopperen, briesen en hard werken mochten deze pony's met pensioen.

De stichting Paardenwelzijn Na Gedane Arbeid schenkt de dieren een mooie oude dag op manege Vosmaer in Oud-Vossemeer. Zo worden ze gespaard van een vrijwel zekere gang naar het slachthuis. De stichting is tien jaar geleden opgericht door enkele paardenliefhebbers, die vonden dat een paard of pony in de herfst van z'n leven ook goed verzorgd mocht worden. De eerste paarden die binnenkwamen waren Bonny en Johnny. De laatste is in 2009 op 36-jarige leeftijd gestorven.Manegehouders staan niet te springen om hun boxen te reserveren voor bejaarde paarden. Op Vosmaer werkten ze wel mee. Daar is het zaterdag feest vanwege het tienjarig bestaan.De open dag begint om 14.00 uur met een demonstratie van paardentandarts S. Jansen. Daarna geven Gabor en Katinka Heeffer een les paardencoaching en rijden twee amazones van Stoeterij Van der Wal een dressuurkür. Andere activiteiten zijn ponyrijden, rondje Rammegors per koets, boogschieten en natuurlijk knuffelen met de vier stichtingspony's.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom