Volledig scherm

Een jaar na de vliegramp met de MH17

ETTEN-LEUR - Het vliegtuig van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 werd vrijdag exact een jaar geleden uti de lucht geschoten in Oost-Oekraïne.

Bijna driehonderd mensen kwamen om, onder wie 193 Nederlanders. Nog twee slachtoffers zijn niet geidentificeerd.

West-Brabant
Ook in West-Brabant vielen slachtoffers te betreuren, onder wie de familie Van Keulen uit Teteringen, Willem Witteveen, zijn vrouw en dochter uit Breda, docent Bart Lambregts van de Klimroos in Roosendaal en Erik Vleesenbeek uit Bergen op Zoom.

BN DeStem heeft deze week diverse verhalen gebracht over de vliegramp die in de volkmond naar het vluchtnummer van de betreurde vlucht 'MH17' is gaan heten. Over nabestaanden in Nederland. Maar ook over betrokkenen, daar in het verre Oekraine. Zo ver weg en zo onbekend, maar nu voor eeuwig met ons land verbonden.

Selfie
In de krant van vrijdag, een jaar na dato, wederom enkele bijzondere verhalen. Over Paul van der Leij en Tineke Kiezebrink uit Helmond, die hun dochter en kleinzoon verloren. Het tweetal stuurde nog een foto naar Paul en Tineke vanuit het toestel. Een zeer persoonlijk verhaal. Ook een productie over herdenkingsmonumenten verspreid over het land.

Lees hier een eerder gemaakte reconstructie van de rampvlucht.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom