Een ander blij maken? Hang een wens in de Wensboom van Hoogerheide

De 'Wensboom' staat sinds vandaag weer in de hal van het gemeentehuis in Hoogerheide. Het is de vierde keer dat de Lionsclub Woensdrecht Zuidkwartier zo'n boom opstelt.

Het is de bedoeling dat inwoners van de gemeente Woensdrecht in de boom  kerstklokken met hun wensen ophangen.  Het gaat om wensen voor mensen die een steuntje in hun rug kunnen gebruiken. Hun persoonlijke gegevens met de wensdetails kunnen ze op een apart formulier in de naast de boom staande containerbus stoppen,  zodat de privacy is gegarandeerd. 

De wensboom staat er tot vlak na de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 4 januari 2017. ,,De volgende morgen ruimen we alles weer op", vertelt Lions-woordvoerder Henk Kielman. ,,De week erna gaan we alle wensen bekijken en beoordelen."

 Het initiatief voor de Wensboom is in 2013 geboren. In 2014 werden er 36 wensen in de boom gehangen;  daarvan zijn er vijf in vervulling gegaan. Vorig jaar waren er 24 wensen waarvan er tien zijn gehonoreerd, zoals die voor een man die door domme pech een paar vingertoppen had verloren en zijn enkel brak. Samen met drie anderen werd hij getrakteerd op een etentje. Kielman: ,,We hopen deze keer op meer wensen." 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom