Volledig scherm
Wie vind de sleutel tot haar Art? © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Dweilavend Dubbelstraat: waar het hart vol van is....

BERGEN OP ZOOM - Waar het hart vol van is loopt de mond van over. Dat was gisteravond tijdens de dweilavend op de Dubbelstraat goed waar te nemen.

De creatieve Krabben hadden weer op verschillende manieren ingespeeld op het motto van dit jaar: 'Mé d' éél oew 'art'. Het was weer een drukke dweil- kijkavend waar ook veel belangstelling uit de regio voor is. Iemand die een hartgrondige afkeer heeft voor vastenavend is daar niet te vinden. 

De Dubbelstraat was vele uren weer voor de dweilen. De acts werden opgevoerd door mensen die allemaal een passie hebben voor vastenavend en cultuur. Aan het begin van de Dubbelstraat werd iedereen allerhartelijkst ontvangen door drie wolven in schaapskleren die als bio-beesten op een wit bankje Het toekijkend publiek uitnodigden er bij te komen zitten. Met een wc-spuitbus werd de omgeving daarna verfrist. 

Achter de ramen van een woonhuis zat een familie art-stikke leutig te kaarten. Welk spelleke ze speelden was niet duidelijk, maar het was waarschijnlijk artejage. Oerend- art en veel kabaal makend reden twee dweilen op brommers over een stukje van de Dubbelstraat. Wie zin had mocht meerijden. 

Een boer en een boerin zaten bij een tafel waarop een hoop sleutels lagen. 'Boer zoekt art' was het motto. Dweilen mochten uit de stapel een sleutel pakken en proberen bij de boerin een kluisje dat op haar hart hing te openen. In de Havenstraat werden de mensen vermaakt met 'art-stikke leutig. Ze werden uitgenodigd een draad door een hart te rijgen. Op de Gedempte Haven hadden Kriem en Neel een kraam weggezet met het opschrift 'Ier kunde meej oew and over ons art strijke'. Op een strijktafel lagen harten waar het publiek over moest wrijven. Als dank kreeg iedereen die daar aan meewerkte een plastic zakje waarop 'art drug' stond en dat gevuld was met een hartje. Een eindje verder kon een bezoek gebracht worden aan dokter Bern 'Ard die een klieniek had gebouwd. De gebitten van de dweilen daar gecontroleerd en na goedkeurig ingespoten met een drankje wat schrobbelér of sinas was. Ook werden er foto's gemaakt van de ribbenkast. Iedereen kreeg na de keurig een medies dosjee waarop stond: 'Gè het un vastenavend' art'. In de Moeregrebstraat liep een oude man langzaam achteruit met een rollator. 'Ik ga 'art achteruit' liet hij aan iedereen weten. Met loeiende sirenes liepen vier adjudanten in een hoog tempo met een brancard waarop een dweil lag door de Moeregrebstraat. In de Morganstraat stond: 'Erremenie bééne wel'. Dweilen werden uitgenodigd een orkest te vormen waar alle instrumenten zoals trommels en een tambour-maître stok alleen met de benen bespeeld mochten worden.

Volledig scherm
Medische check-up in de kliniek van Dokter Bern'Art. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
Leut in een van de huisjes aan de route © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
Over een Art strijken bij Kriem en Neel. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
De strijkservice van Kriem en Neel © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
Artkoor-muziek. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
Oerend Art. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
Oerend Art. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
Oerend Art. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom