Volledig scherm
De dames en heren van de bediening. © Marc Groffen

Duitse feestjes in West-Brabant: overzicht Oktoberfest in de regio

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Het feest barst weer los: het Oktoberfest is ook in West-Brabant niet meer uit de feestagenda’s weg te denken.

Dat ze in Duitsland bier kunnen drinken, dat weten we. Dat we daar als Brabanders niet voor onder doen, dat wisten we natuurlijk ook. Dat de Duitse Oktoberfesten zich de afgelopen jaren als een olievlek verspreidden door West-Brabant, onderstreept de stelling nog eens.

Het allereerste Oktoberfest vond ooit plaats ter gelegenheid van de bruiloft van Lodewijk van Beieren met Theresia van Saksen-Hildburghausen, in 1810. In München zetten ze sindsdien ieder jaar lange biertafels klaar om dat feest nog eens dunnetjes over te doen.

Het fenomeen verspreidde zich vele jaren later ook richting Nederland. In Limburg en de Achterhoek vond het al wat langer navolging; vijf jaar geleden was het aan Nederlandse maatstaven aangepaste Oktoberfest opgerukt tot in Tilburg. Drie jaar geleden volgde Bergen op Zoom, Oosterhout kwam erbij, Raamsdonksveer, een jaar geleden Breda en Zevenbergen. En dit jaar moet ook Roosendaal er aan geloven.

BERGEN OP ZOOM
Markt

Vrijdag vanaf 19.30 uur: DJ Lex, Dennie Christian, Die Powerhosen

Zaterdag, vanaf 19.30 uur: DJ Lex, Thorsten von Lippe Biesterfeld, Palemiger Spatzen

Zondag, vanaf 13.30 uur, gratis: divers programma

ROOSENDAAL
Wipwei

Vrijdag 9 oktober, vanaf 18.30 uur: DJ Alex, Die Tolle Leute, Dieter Koblenz, Die Supertolle Schlager Schwestern, Ein Prosit!

Zaterdag 10 oktober, vanaf 18.30 uur: DJ Timmie Tirol, Dennie Christian, Thorsten von Lippe Biesterfeld, Der Johan, DJ Tommy

ZEVENBERGEN
Markt

Vrijdag 9 oktober, gratis Flügel- en Après Ski Party, vanaf 20.00 uur: DJ Jos, Marco Kanters

Zaterdag 10 oktober, Oktoberfest, vanaf 16.00 uur: Zuid-Nederlandse Blaaskapel, De Praotende Manne, Jheron van der Heijden, Thorsten von Lippe Biesterfeld

Zondag 11 oktober, dansmiddag, 13.30 uur: blaaskapel Notenkrakers

BREDA
Parkeerterrein P5, NAC-stadion

Vrijdag 16 oktober, vanaf 18.00 uur: DJ Ralph, Die Anseltaler Party Express, Special act

Zaterdag 17 oktober, vanaf 18.00 uur: DJ Ralph, Die Powerhosen, special act

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom