Journalist/theoloog Marieke Boerefijn (links) en kunstenares/illustratrice Els van Egeraat (rechts) maakten samen boek dat ouders en kinderen rustig moet maken. Inspiratiebron voor de hoofdpersoon in het boek is Gijs (midden), zoon van Marieke.
Volledig scherm
Journalist/theoloog Marieke Boerefijn (links) en kunstenares/illustratrice Els van Egeraat (rechts) maakten samen boek dat ouders en kinderen rustig moet maken. Inspiratiebron voor de hoofdpersoon in het boek is Gijs (midden), zoon van Marieke. © Tonny Presser © 2017

Druk! Prentenboek om mee in slaap te vallen

BERGEN OP ZOOM – Het is druk in de lunchroom van boekhandel Quist. Te druk eigenlijk voor een interview en zeker te druk voor Gijs die al gauw een donker gezicht opzet en kreunend tegen zijn moeder aankruipt, alsof hij bescherming zoekt tegen de brij van kletsgeluiden.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom