Volledig scherm
PREMIUM
In de bouw wordt veel beton gebruikt, bijvoorbeeld voor de fundering van woningen, zoals hier in Hoogerheide © Tonny Presser © 2017

Droogte leidt tot bouwproblemen

BERGEN OP ZOOM/OOSTERHOUT - De lage waterstanden van de rivieren in Nederland zorgen voor problemen in de bouw. Betoncentrales hebben problemen met de aanlevering van grondstoffen, waardoor bouwprojecten vertragingen opleveren.

,,We zijn blij met de regen die nu valt”, reageert Henk van Holten van Betoncentrale West-Brabant in Bergen op Zoom. ,,Maar het is bij lange na niet genoeg. Verre van.” Het grootste probleem zit hem in de aanvoer van grondstoffen. ,,We hebben zand en grind nodig voor het maken van beton. We zijn daarvoor vooral afhankelijk van aanvoer via water.” Door de lage waterstand kunnen de schepen die naar Bergen op Zoom varen slechts een derde van wat ze normaal meebrengen vervoeren. ,,Maar je moet toch het vervoer betalen, dus dat zorgt voor hoge kosten.”

  1. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
    video

    Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

    HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom