Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Dronken man (58) rijdt met hond vastgebonden achter trike van Bergen op Zoom naar Hoogerheide

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE - De politie heeft zondagavond rond 22.00 uur een 58-jarige man uit Hoogerheide aangehouden die zijn hond had vastgebonden achter zijn trike. Dat is een gemotoriseerde driewieler. Het beest werd kilometers lang meegesleept. De bestuurder had bijna vier keer zoveel gedronken als is toegestaan. 

Volgens de politie is man vermoedelijk vanaf de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom binnendoor naar Hoogerheide gereden op de trike. De hele weg zat de hond daarachter vastgebonden.

Omstanders dwingen man tot stoppen

Omstanders zagen dat de poten en het lijf van de hond over de grond sleepten en omsingelden de bestuurder op de kruising van de Groeneweg en de Langesteen. Toegesnelde opsporingsambtenaren hielden hem daar aan voor het overtreden van de dierenwelzijnswet, rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval

Hond naar dierenarts

De hond is in beslag genomen en naar een dierenarts gebracht. Volgens agenten is het nog maar de vraag of de hond het overleeft. Voor zover bekend heeft de man tijdens zijn rit twee auto's beschadigd. 

Stockfoto van een trike. Let op: dit is niet de betreffende trike uit het verhaal.
Volledig scherm
Stockfoto van een trike. Let op: dit is niet de betreffende trike uit het verhaal. © gratis
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom