Volledig scherm
© Politie

Drie politieauto's geramd tijdens kamikaze-achtervolging van Willemstad tot Belgische grens

OSSENDRECHT - De politie-achtervolging van een voertuig zorgde maandagochtend bij twee partijen voor schade. Liefst drie politieauto's liepen deuken op en het voertuig van een 46-jarige man uit 's Heer Arendskerke die op geen enkel signaal van de politie reageerde, eindigde in de sloot.

Dat gebeurde op de A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens bij Ossendrecht.

De achtervolging begon al rond 10.00 uur op de A29 bij Willemstad, nadat de politie meldingen had gekregen over het rijgedrag van de automobilist. "Deze bestuurder zou asociaal rijgedrag vertonen", zegt politiewoordvoerder Alwin Don.

Deze weigerde echter te stoppen en reageerde niet op stoptekens, waarna de politie hem volgde via de A59 en de A4.

Ook een politiehelikopter werd ingezet, waardoor de man goed in het oog kon worden gehouden. Toen de bestuurder ondanks alle signalen geen sjoege gaf, werd met niet minder dan vier voertuigen geprobeerd hem in te sluiten en klem te rijden. Dat lukte niet.

Uiteindelijk wist een van de politieauto's aan het einde van de 20 minuten durende achtervolging het voertuig in de sloot te drukken. Don: "De Belgische collega's stonden al klaar aan de grens voor het geval die gepasseerd zou worden. Maar het was een gevaarlijke situatie die gestopt moest worden."

De A4 richting Antwerpen werd rond 12.45 vrijgegeven. Nog onbekend is waar de bestuurder vandaan komt en of hij/zij wellicht onder invloed verkeerde. Niemand raakte gewond. De bestuurder is aangehouden. Zodra het mogelijk is, wordt hij verhoord.

Volledig scherm
© Politie

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom