Volledig scherm
. © ANP

Drie Marktplaatsoplichters opgepakt: in totaal 42 mensen slachtoffer

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM - De politieteams van Bergen op Zoom en Roosendaal hebben drie mannen aangehouden die verdacht worden van oplichtingspraktijken via Marktplaats.

De mannen boden op de verkoopsite spullen te koop aan, maar die spullen na betaling nooit te leveren. In totaal zijn 42 mensen het slachtoffer geworden van deze praktijken. Er is ook meerdere keren aangifte gedaan.

Twee van de mannen, afkomstig uit Roosendaal, werden donderdag aangehouden. Zij worden verdacht van 14 oplichtingszaken, waarin de slachtoffers benadeeld zijn voor bedragen tussen de 110 euro en 256,50 euro.

Een 18-jarige man uit Nieuw-Vossemeer werd in april van dit jaar al aangehouden. Ook hij wordt verdacht van 14 oplichtingszaken.

Vierde verdachte

De politie heeft een vierde verdachte op het oog. Het gaat om een man uit Bergen op Zoom. Hij moet zich echter nog op het bureau melden, maar staat wel gesignaleerd in het politiesysteem.

  1. Stadsprijs
    Van het land

    Stadsprijs

    BERGEN OP ZOOM - Afgelopen vrijdag was een heel andere dag dan we gewend zijn. Hoewel we ’s ochtends nog gewoon in onze oude kleren op het bedrijf rondliepen, begon de middag met een bezoek aan de kapper om mijn haar op te steken. Toen Caroline en ik vervolgens allebei een galajurk aantrokken en make-up hadden opgedaan, was de metamorfose compleet. Caroline en ik mochten namens FrankenFruit naar het GoBoZ ondernemersgala. Voor de andere familieleden was de overgang van een heel jaar in ‘tuinkleren’, zoals wij dat noemen, naar galakleding iets te groot.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom