Volledig scherm
. © ANP

Drie Marktplaatsoplichters opgepakt: in totaal 42 mensen slachtoffer

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM - De politieteams van Bergen op Zoom en Roosendaal hebben drie mannen aangehouden die verdacht worden van oplichtingspraktijken via Marktplaats.

De mannen boden op de verkoopsite spullen te koop aan, maar die spullen na betaling nooit te leveren. In totaal zijn 42 mensen het slachtoffer geworden van deze praktijken. Er is ook meerdere keren aangifte gedaan.

Twee van de mannen, afkomstig uit Roosendaal, werden donderdag aangehouden. Zij worden verdacht van 14 oplichtingszaken, waarin de slachtoffers benadeeld zijn voor bedragen tussen de 110 euro en 256,50 euro.

Een 18-jarige man uit Nieuw-Vossemeer werd in april van dit jaar al aangehouden. Ook hij wordt verdacht van 14 oplichtingszaken.

Vierde verdachte

De politie heeft een vierde verdachte op het oog. Het gaat om een man uit Bergen op Zoom. Hij moet zich echter nog op het bureau melden, maar staat wel gesignaleerd in het politiesysteem.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom