Volledig scherm
De Foodstoet is begonnen © Irma van Schaijk

Drie dagen kerst op de Kaai bij Foodstoet in Bergen op Zoom


BERGEN OP ZOOM - Met negentien foodtrucks is gisteren op de Noordzijde Haven in Bergen op Zoom de wintereditie van de foodstoet 'Kerst op de Kaai' van start gegaan. Daar wordt drie dagen lang, goed voor de inwendige mens gezorgd. 

Tussen de rijdende keukens worden de bezoekers ondergedompeld in winterse sferen. Ook de foodtrucks spelen daar op in. Naast een uitgebreid scala van winterse gerechten zijn er ook vegetarische - en glutenvrije gerechten te krijgen. 

Oude bus

In een oude Engelse bus kan geluncht of gedineerd worden. Vanaf de ingang aan de kant van Het Spuihuis staat een lange rij tafels met banken waar mensen met etenswaren kunnen gaan zitten. Er dient betaald te worden met munten die te koop zijn bij de kassa aan de ingang. Het achterste gedeelte van het foodtructerrein is overdekt. Daar staat een grote bar en daar speelde gistermiddag een dj. Daar worden koude en warme dranken geschonken en workshops gehouden. Er zijn verhalen vertellers en er is veel muziek. Zaterdag is het terrein van de foodstoet geopend van 13.00 tot 23.00 uur en zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

Volledig scherm
Bergen op Zoom telt jaarlijks honderden evenementen, zoals bijvoorbeeld de Foodstoet. © Archief BN DeStem
  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom