Volledig scherm
De Foodstoet is begonnen © Irma van Schaijk

Drie dagen kerst op de Kaai bij Foodstoet in Bergen op Zoom


BERGEN OP ZOOM - Met negentien foodtrucks is gisteren op de Noordzijde Haven in Bergen op Zoom de wintereditie van de foodstoet 'Kerst op de Kaai' van start gegaan. Daar wordt drie dagen lang, goed voor de inwendige mens gezorgd. 

Tussen de rijdende keukens worden de bezoekers ondergedompeld in winterse sferen. Ook de foodtrucks spelen daar op in. Naast een uitgebreid scala van winterse gerechten zijn er ook vegetarische - en glutenvrije gerechten te krijgen. 

Oude bus

In een oude Engelse bus kan geluncht of gedineerd worden. Vanaf de ingang aan de kant van Het Spuihuis staat een lange rij tafels met banken waar mensen met etenswaren kunnen gaan zitten. Er dient betaald te worden met munten die te koop zijn bij de kassa aan de ingang. Het achterste gedeelte van het foodtructerrein is overdekt. Daar staat een grote bar en daar speelde gistermiddag een dj. Daar worden koude en warme dranken geschonken en workshops gehouden. Er zijn verhalen vertellers en er is veel muziek. Zaterdag is het terrein van de foodstoet geopend van 13.00 tot 23.00 uur en zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

Volledig scherm
Bergen op Zoom telt jaarlijks honderden evenementen, zoals bijvoorbeeld de Foodstoet. © Archief BN DeStem
  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom