Volledig scherm
PREMIUM
LOS ANGELES, CALIFORNIA - MARCH 22: Guitarist John Petrucci, founding member of the band Dream Theater, performs onstage during the 'Distance Over Time' Tour at The Wiltern on March 22, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Scott Dudelson/Getty Images) © Getty Images

Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieuze gitaarprijs: ‘Weer heel bijzonder’

BERGEN OP ZOOM - Zo complex als de gitaarriffs bij zijn band Dream Theater zijn, zo simpel was de keuze voor John Petrucci als de volgende winnaar van de prestigieuze Sena Performers European Guitar Award. Petrucci (51) komt die oeuvreprijs op maandag 24 juni persoonlijk ophalen. In Gebouw-T in Bergen op Zoom. En zeer waarschijnlijk mét andere Dream Theater-bandleden.

Dat laat Jean-Paul Heck weten, hoofdredacteur van muziekmagazine Soundz én organisator en juryvoorzitter van het gitaargala. ,,Opnieuw een hele bijzondere naam’’, glundert Bergenaar Heck. Eerder kwamen grootheden Steve Vai (2016), Joe Bonamassa (2017) en Joe Satriani (2018) al naar het Bergse poppodium om die ereprijs in ontvangst te nemen. 

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom