Volledig scherm
Naast het sportparkje aan de Molenkreek in Dinteloord komt wellicht een woonwijkje voor 250 arbeidsmigranten. De Dorpsraad © De Roon Architecten

Dorpsraad positief over huisvesten arbeidsmigranten in Dinteloord: ‘Kansen voor leefbaarheid’

DINTELOORD - De Dorpsraad Dinteloord is positief over het plan om 250 arbeidsmigranten te huisvesten aan de Noordlangeweg. Dat schrijft Hakim Tampoebolon, voorzitter, in een brief aan het college.

De leden van de raad denken dat het plan kansen biedt op verbetering van de leefbaarheid in het dorp. Maar daar staan wel een paar voorwaarden tegenover.

Uitzendbureau Flex Employment wil naast het sportpark aan de Molenkreek een woonwijkje realiseren voor 250 arbeidsmigranten, die in de kassen bij AFC Nieuw Prinsenland werken. 

Inloopavond

Half september werd een inloopavond gehouden. Reacties waren veelal negatief. Bewoners zijn bang voor overlast. Die reacties hebben de Dorpsraad ook bereikt. Maar dat zijn vooral 'onderbuikgevoelens' niet gestaafd door feiten, zegt Tampoebolon in de brief. Daarnaast zijn de extra handjes hard nodig voor de economie, zegt hij.

Voordelen

Hij ziet vooral voordelen. De huisvesting van de werknemers biedt kansen voor de middenstand, er kan bijvoorbeeld een tweede supermarkt komen. Ook zijn 250 nieuwe inwoners in Dinteloord goed nieuws voor de verenigingen.

'Het biedt kansen voor verbetering van de leefbaarheid in Dinteloord, maar dan moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan', schrijft de Dorpsraad. Zo vindt zij taallessen belangrijk, maar ook het opstellen van leefregels waar de arbeidsmigranten zich aan moeten houden. Daarnaast is het van belang dat er variatie zit in de bevolking: niet alleen alleenstaande mannen, maar ook stelletjes. En de inwoners moeten zelf ook initiatieven nemen om de arbeidsmigranten te betrekken bij de samenleving.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom