Volledig scherm
In september werd het opgeknapte Tervoplein Putte heropend door kunstenaar Hans Hermes, ondernemer Wim Jaegers en wethouder Hans de Waal. Het Dorpsplatform Putte zou nu ook graag zien dat de entree van het dorp aantrekkelijker wordt gemaakt. © Peter De Brie

Dorpsplatform wil nu ook een mooiere entree voor Putte

PUTTE - Met de realisatie van het Tervoplein in Putte, is het dorp een stuk fraaier geworden. Maar het dorpsplatform Putte (DPP) vindt dat het dorp nog mooier en aantrekkelijker gemaakt moet worden.

Het DPP presenteerde onlangs een aantal plannen voor de inkom van Putte en de Antwerpsestraat die een visitekaartje moeten worden voor het grensdorp. DPP-lid Adri van Gaal zegt dat de inkom van Putte niet echt aantrekkelijk is. ,,Het moet een stuk groener worden en de bezoekers moeten kunnen zien dat dit een levendig dorp is met veel activiteiten en natuurschoon."

Quote

Het moet een stuk groener worden en de bezoekers moeten kunnen zien dat dit een levendig dorp is met veel activitei­ten

Adri van Gaal

Van Gaal zegt dat de inkom van Putte nu een rommelige aanblik geeft. ,,We willen bij de inkom een aantal groene haagjes en boompjes planten en ook borden met de tekst welkom in Putte." Hij zegt dat er in Putte het hele jaar veel te beleven is. ,,Dat willen we bij het binnenrijden van Putte kenbaar maken door middel van een digitaal informatiebord waarop is te lezen welke activiteiten er aan zitten te komen."

Bijspringen

Het DPP is met de gemeente en het waterschap in overleg om de binnenkomst van het dorp een stuk aantrekkelijker te maken. ,,Het waterschap is bereid om financieel bij te springen, mits we als DPP en gemeente aan educatie gaan doen over het waterbeheer in en rond Putte, omdat we een ingenieus afwateringssysteem hebben", zegt Van Gaal. Een andere wens van het DPP is de aankleding van de Antwerpsestraat. Deze doorgaande weg in Putte moet meer de uitstraling krijgen van een fraaie laan. Frank Roeken, voorzitter van het DPP zegt dat er nog steeds te hard wordt gereden op de Antwerpsestraat. ,,We zouden graag wat extra zebrapaden, en visuele drempels zien en ook witte fietsstroken. Dat haalt de snelheid eruit."

Roeken zegt dat de Antwerpsstraat nu een kale aanblik geeft. ,,We willen graag meer groen in de straat." Hij denkt daarbij aan verplaatsbare boombakken. ,,We willen daar dan boompjes in plaatsen die niet hoger worden dan 2,5 meter."

Het derde plan is het opknappen van het Jordaensplein langs de Antwerpsestraat. Het DPP wil dat dit een aantrekkelijk verblijfsplein wordt waar regelmatig evenementen op kunnen worden gehouden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom