Volledig scherm
PREMIUM
Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere © Eric Elich

Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere

WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan in hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.

Zo kijkt het Mgr. Frencken College in Oosterhout naar vier elementen, waaronder een gemiddelde van 6,5 of hoger. Het Jan Tinbergen College in Roosendaal vraagt dan weer minimaal een 7 gemiddeld én een positief advies van de afdelingsleiding. Bij De Nassau in Breda hebben ze geen standaardeisen. De school bekijkt het per leerling: maatwerk.

  1. Wietkweker zwaar onder invloed van drugs als politie binnenvalt in Steenbergen: ‘Hij flipte helemaal en kon niet stoppen’

    Wietkweker zwaar onder invloed van drugs als politie binnenvalt in Steenber­gen: ‘Hij flipte helemaal en kon niet stoppen’

    STEENBERGEN - In een woning aan de Kapelaankockstraat in Steenbergen heeft ambulancepersoneel bij toeval een wietkwekerij gevonden toen ze op een melding afging van een bewoner die door het lint ging. De bewoner was zwaar onder invloed van drugs en knalde in zijn woning overal tegenaan. Uiteindelijk verwondde hij zichzelf zo erg dat hij met een ambulance is afgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom