Achter de oude verlaten melkfabriek in Huijbergen, nabij de Molen Johanna, staat ook nog de oude vervallen schoorsteen die bij de melkfabriek hoorde. In tegenstelling tot de algemene gedachtegang, blijkt die schoorsteen helemaal geen gemeentelijk monument te zijn en mag dus worden gesloopt.
Volledig scherm
Achter de oude verlaten melkfabriek in Huijbergen, nabij de Molen Johanna, staat ook nog de oude vervallen schoorsteen die bij de melkfabriek hoorde. In tegenstelling tot de algemene gedachtegang, blijkt die schoorsteen helemaal geen gemeentelijk monument te zijn en mag dus worden gesloopt. © Pix4Profs/Marina Popova

‘Doorn in het oog’: oude schoorsteen in Huijbergen mag plaatsmaken voor woningbouw

HUIJBERGEN - De schoorsteen achter de voormalige melkfabriek langs De Bergsestraat in Huijbergen mag tegen de vlakte. Bij de gemeente verkeerde men in de veronderstelling dat de schoorsteen als gemeentelijk erfgoed of beeldbepalend bouwwerk was geoormerkt. 

 1. Vier keer zo hoge bijdrage aan ondernemersfonds nekt Bergse winkeliers: ‘Oneerlijk en onevenredig’
  PREMIUM

  Vier keer zo hoge bijdrage aan onderne­mers­fonds nekt Bergse winkeliers: ‘Oneerlijk en onevenre­dig’

  BERGEN OP ZOOM - Ondernemers uit de aanloopstraten naar het centrum zijn faliekant tegen de ‘extreme’ verhoging van de jaarlijkse bijdrage aan het fonds van ondernemersvereniging Sterck. Ze betalen vanaf volgend jaar 900 euro in plaats van 250 euro. ,,Een bijna verviervoudiging. Dat is oneerlijk, onevenredig en niet te onderbouwen”, stelde ondernemer Mattie Oerlemans uit de Moeregrebstraat.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Rolschaatsmeiden starten kledinglijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'
  Play

  Rolschaats­mei­den starten kleding­lijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'

 2. Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexamen doen
  Play

  Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexa­men doen