Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers aan de Koos Moerenhout Classic op de Dinteloordseweg in 2018

Doorjakkeren of genieten op de fiets bij de Koos Moerenhout Classic

STEENBERGEN - Een begrip is de Koos Moerenhout Classic (KMC) inmiddels wel in West-Brabant. Op 25 mei zullen weer ongeveer 2.000 wielrenners door Brabant en Zeeland koersen. Fietsers die al sinds de eerste keer, negen jaar geleden, meededen worden ondersteund door vrijwilligers, die soms ook al negen jaar meehelpen.

,,Zeventig procent van de deelnemers kan de route elke dag wel rijden”, glimlacht Koos Moerenhout. ,,Maar er zijn ook mensen die van verder weg komen.” België, bijvoorbeeld of zelfs Engeland. ,,Het is een koers met veel mogelijkheden.” Wie nog onervaren is op de racefiets kan instappen met de route van 85 kilometer. De echte die-hards kiezen dan weer voor de 210 kilometer. Wie daartussenin zit, kan kiezen voor 120 kilometer.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom