De 3FM dj’s Jorien Renkema (foto) en Rob Janssen vorig jaar tussen Bavel en Raamsdonksveer.
Volledig scherm
De 3FM dj’s Jorien Renkema (foto) en Rob Janssen vorig jaar tussen Bavel en Raamsdonksveer. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Door deze plaatsen loopt Serious Request

Tijdens hun 500 kilometer lange tocht van Zeeland naar Groningen, doen de dj's van 3FM Serious Request  ook West-Brabant aan. In Bergen Op Zoom, Roosendaal en Zevenbergen wordt alvast enthousiast op hun komst gereageerd. 

Quote

Ik hoop dat de Bergenaren hun hart laten spreken

Evert Weys, wethouder Bergen op Zoom

Deze plaatsen zijn zogenoemde chequepoints waar evenementen worden gehouden en waar bezoekers naartoe kunnen komen om geld te doneren. Van Zevenbergen gaan de dj's via Made richting het oosten van de provincie.

,,Het is een kans die we zeker niet voorbij moeten laten gaan en ik hoop dat de Bergenaren hun hart laten spreken voor het goede doel. Maar ik verwacht dat dat zeker zal lukken", zegt wethouder Evert Weys van Bergen op Zoom. De route is vrijdag bekendgemaakt, net als de namen van de dj's Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Herman Hofman, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. In de week voor Kerstmis lopen zij voor de slachtoffers van mensenhandel. 

Plannen

Quote

Laten we met elkaar leuke acties bedenken en op die manier bijdragen aan een mooi eindbedrag

Toine Theunis, wethouder Roosendaal

Vorig jaar waren er ondersteunende acties in de plaatsen waar ze voorbijkwamen. ,,Omdat het pas net bekend is gemaakt, hebben we nog geen concrete plannen”, zegt Weys. ,,Maar ik wil zeker gaan kijken wat we kunnen doen. Daarvoor wil ik op korte termijn het gesprek aangaan met de ondernemers.”

De gemeente Moerdijk zegt na  te denken over de rol die ze kan spelen. Ook in Roosendaal is er enthousiasme. Wethouder Toine Theunis: ,,Wat leuk dat de DJ’s van 3FM Roosendaal bezoeken met The Lifeline. Een initiatief als dit omarmen we van harte en is een mooie kans om maatschappelijk een steentje bij te dragen. Laten we met elkaar leuke acties bedenken en op die manier bijdragen aan een mooi eindbedrag voor The Lifeline.’' 

De gehele route van 3FM Serious Request is:

Goes (aftrap)

Kruiningen

Bergen op Zoom

Roosendaal

Zevenbergen

Made

Waalwijk

Den Bosch

Oss

Grave

Nijmegen

Arnhem

Dieren

Zutphen

Laren (Gelderland)

Deventer

Raalte

Holten

Hellendoorn

Ommen

Zuidwolde

Pesse

Hooghalen

Vries

Groningen (eindshow)

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom