Volledig scherm
Dominee Klaas Vos. © Ron Magielse

Dominee Klaas Vos van Protestantse kerk Woensdrecht vertrekt per 1 juli

OSSENDRECHT - De Protestantse kerk in Woensdrecht moet het per 1 juli van dit jaar stellen zonder dominee Klaas Vos. De 68 jarige Vos maakte afgelopen zondag in de dienst in de protestantse kerk in Ossendrecht bekend dat hij zijn taak als dominee in de Woensdrechtse protestantse gemeenschap gaat beëindigen.

Verlies
"Mijn gezondheid speelt me parten ik ga het rustiger aan doen", vertelde Vos donderdag. "Het vertrek is een gevoelig verlies voor onze kerkelijke gemeenschap", zegt Bert Vermeer, secretaris van de Protestantse gemeenschap in Woensdrecht. "Klaas wordt geroemd om zijn aansprekende duidelijke prediking, en ook de door hem geleide gesprekskringen zijn interessante goed bezochte bijeenkomsten".

Vermeer doelt daarmee op de culturele avonden, die Vos organiseert in het kerkgebouw in Ossendrecht, waar hij regelmatig met bekende Nederlanders zoals journalisten, schrijvers, politici en sportprominenten een interessante discussie voert en waarbij ook niet kerkelijken op af komen. "Er staan tot juni nog vijf culturele avonden op de rol", zegt Vos.

Mooie periode
Na zijn theologiestudie werkte Vos als predikant en maakte na die periode diverse radioprogramma's voor de VPRO. Op 60-jarige leeftijd voelde hij zich weer aangetrokken tot het ambt van dominee en sinds maart 2009 is hij voorganger in de Protestantse Kerk van Woensdrecht. Vos noemt dit een mooie periode in zijn leven waarbij de protestantse kerkgemeenschap in Woensdrecht weer opleefde.

Het wonen in Ossendrecht bevalt hem goed maar hij wil nog dit jaar verhuizen naar zijn geboortegrond in de buurt van het Noord Hollandse Huizen. Wat hij met zijn vrije tijd gaat doen weet hij nog niet. "Ik zal nog wel actief blijven als freelance predikant en ik wil ook nog een aantal reizen maken".

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom