Volledig scherm
Van het huis in Putte is weinig meer over. © Veiligheidsregio MWB

Dode bij gasexplosie in Putte, woning compleet verwoest

UPDATEPUTTE - In een woning aan de Keizerstraat in Putte heeft vrijdagmiddag een gasexplosie plaatsgevonden. Daarbij is een man om het leven gekomen. De explosie gebeurde rond 13.45 uur, waarschijnlijk op de bovenverdieping. Hierna is in de woning een brand ontstaan.

Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd gevonden tijdens het blussen. Het gaat om de bewoner van het huis. Zijn vrouw heeft hem geïdentificeerd. Het stoffelijk overschot is inmiddels ook uit de woning weggehaald.

Het huis is volledig uitgebrand. De mensen die aan de achterkant van de woning wonen, werden uit voorzorg uit hun huis gehaald. In een straal van 500 meter werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Inmiddels is de brand geblust en kunnen de bewoners terug naar hun huis. 

Volledig scherm
Ook de achterkant van het huis is zwaar beschadigd. © Toby de Kort

Uitgebrand

De getroffen woning is helemaal uitgebrand. Door de klap liggen glassplinters tot op een tiental meters van het huis. Andere huizen in de buurt hebben geen schade opgelopen. 

De straat is afgezet. De Nederlandse hulpdiensten worden daarbij ondersteund door de Belgische. Er landde ook een traumahelikopter, maar toen duidelijk was dat het slachtoffer niet meer te redden was, is die weer vertrokken. 

Oorzaak wordt onderzocht

Hoe de explosie ontstaan is, is nog niet bekend. Dat wordt nog onderzocht. Dat onderzoek begint zaterdag pas echt, omdat het vrijdag al snel donker is. 's Nachts wordt het huis bewaakt als plaats delict.  

Volledig scherm
De brandweer in de Keizerstraat in Putte. © Toby de Kort
Volledig scherm
Er zijn veel hulpdiensten in Putte, onder andere uit België. © Toby de Kort
Volledig scherm
Ook politie die te hulp schiet komt uit België. © Toby de Kort

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom