Volledig scherm
Roos Kuijpers (14) uit Bergen op Zoom is genomineerd om sportvrouw van het jaar te worden. © Tonny Presser © 2017

Dit zijn de 20 Bergse genomineerden voor het Sportgala

BERGEN OP ZOOM - De Commissie Sportverkiezingen van de gemeente Bergen op Zoom heeft 20 sporters en teams genomineerd voor een sporttitel. 

Ze zullen bekend gemaakt worden tijdens het 43e Rabo Sportgala dat vrijdag 13 december in Theater De Maagd wordt gehouden. De prestaties moeten geleverd zijn in de periode 1 november 2018 tot en met 31 oktober 2019. 

Het sportgala kan gratis worden bijgewoond en het wordt rechtsstreek uitgezonden door Zuidwest TV. De acht leden van de commissie Sportverkiezingen hebben hun keuze al gemaakt. Het publiek kan tot 6 december stemmen op genomineerden via www.sportverkiezingenboz.nl. De stemming van het publiek telt voor 1/9 mee voor de uitslag en kan van doorslaggevende invloed zijn. 

Het sportgala begint om 20.00 uur en duurt een uur. Presentatoren zijn Doniek Franken en Lonneke van den Boom. Na afloop is er een afterparty. 

Mannen

Atleet François van Dijke, judoka Peter Goossens, en basketbalspeler Bas Leyte. 

Vrouwen

Atlete Anouk van Gils, buikdanseres Roos Kuijpers en danseres Anna -Joy Asiimwe. 

Ploegen

Tennisvereniging De Zoom Dames 1 klasse, voetbalvereniging MOC'17 JO 15-1 en dansgroep Pineapple Crew van dansgroep Boogie Down. 

Sporters met een beperking

Zwemster Suzie Pellis en racerunner Stef Olree. Voor de aanmoedigingsprijs komen in aanmerking: Snowboarder Sam Vermaat, Indra de Jong kickboksen en Jasper Videler schermen. 

Seniorsporters 

Tennisster Monique de Klerk-Van Hasselt, Peter Janssens wandelen en atleet Chris Schrauwen. 

Sportvrijwilligers

 Daniel Sterenborg van Ogers Lacrosse, Dosh Hofman zwemmen en Mickel van Ekeren van Spado.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom