Volledig scherm
PREMIUM
De Antoniusmolen in Halsteren, hier tijdens de Molenfeesten in 2014, is nu nog eigendom van Piet Withagen. Als het plan voor een kleinschalig zorgcomplex achter de molen door zou gaan, schenkt hij molen en voorterrein aan de stichting Vrienden van de Antoniusmolen. © archieffoto Edmund Messerschmidt

Dit terrein in Halsteren is in beeld voor een zorghuis

HALSTEREN/STEENBERGEN - Het terrein achter de Antoniusmolen in Halsteren is in beeld voor een kleinschalige woonzorgvoorziening van Zorghuys Steenbergen. Dat koopt, als het plan rondkomt, de grond van eigenaar Piet Withagen. Die schenkt de molen zelf en het voorterrein dan aan de stichting Vrienden van de Antoniusmolen.

Quote

Ik wilde er een pannenkoe­ken­huis beginnen, maar dat bleek vergun­nings­tech­nisch te lastig

Piet Withagen

Withagen, de ondernemer die Intratuin Halsteren groot maakte, is zelf lid van de molenstichting en kocht het naburige perceel met de molen plus bijgebouwen enkele jaren geleden van de familie Moerland. ,,Ik wilde er een pannenkoekenhuis beginnen, maar dat bleek vergunningstechnisch te lastig", aldus Withagen.

Later kwam hij in contact met Erwin Goudriaan die met zijn vrouw Zorghuys Steenbergen runt, een kleinschalige woonzorgvoorziening waar vijftien bewoners 24-uurszorg en dagopvang krijgen. De woonsituatie is erop gericht om palliatieve en dementerende cliënten een thuisgevoel te geven.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom