Volledig scherm
Dance Boulevard in 2017. © Davy Huijgens/Flatliner Pictures

Dit moet je weten over zomers festival Dance Boulevard 2018

BERGEN OP ZOOM - De loods van Focus Events is nu nog gevuld met allerlei decorstukken. Maar gaat de komende tijd helemaal leeg. ,,We trekken letterlijk alles uit de schappen'', lacht Jan de Viet. ,,Om er weer een gezellige en kleurrijke wereld van te maken. Ik vergelijk Dance Boulevard altijd een beetje met zomercarnaval. Je kunt bij ons de zomer vieren.''

Dance Boulevard 2018 vindt plaats op zaterdag 21 juli. Het is in de loop der tijd uitgegroeid tot een volwaardig festival. Er is een heel breed aanbod van muziekstijlen: van hardstyle tot techno en feestmuziek. Organisatoren Jan de Viet en Jeroen Bogers van Focus Events vertellen je er alles over.

- In de beginjaren vond het plaats op de Boulevard in Bergen op Zoom, maar een aantal jaar geleden is Dance Boulevard verhuisd naar het festivalterrein De Wouwse Tol. Mooiste van deze locatie, zegt de organisatie: je kunt het publiek ieder jaar weer verrassen met een andere inrichting.

- Tipje van de sluier voor dit jaar: er komt een speciaal hoekje dat 'Vato's Tinderopvang' gaat heten. Een plek waar singles met elkaar kunnen flirten.

Volledig scherm
Line-up van Dance Boulevard 2018. © Dance Boulevard

- En natuurlijk: de artiesten. Zes podia heeft Dance Boulevard en tientallen artiesten zullen daar optreden: Adrenalize, Pat B, Mark With a K, Mental Theo, Benny Rodrigues, Def Rhymz en nog veel meer. 

- De organisatie van Dance Boulevard is daarnaast erg goed in artiesten programmeren die nog maar net aan het begin van hun carrière staan. Hardwell, Afrojack en Sidney Samson hebben allemaal op Dance Boulevard opgetreden, nog voor ze wereldberoemd werden. Hoge verwachtingen hebben De Viet en Bogers nu van Sound Rush, een duo uit Sint Willebrord. 

- Je hoeft je geen zorgen te maken over het eten: er is een klein foodtruckfestival op het terrein.

Dance Boulevard, 21 juli op festivalterrein De Wouwse Tol in Bergen op Zoom. Tickets zijn 32.25 euro per stuk en te koop via de website. 

  1. Dag Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Dag Bergen op Zoom

    Na bijna 20 jaar te hebben gewerkt voor BN DeStem houd ik het op 18 juli voor gezien. Officieel ga ik op 1 september uit dienst, maar ik heb nog de nodige vakantiedagen op te souperen tot dat moment. Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen en Dongen. Ik heb ze allemaal een keertje onder mijn hoede gehad voordat ik in 2012 adjunct-hoofdredacteur werd. Eind 2015 strijk ik neer in Bergen op Zoom waar ik mijn voorlopig laatste jaren als journalist heb doorgemaakt. Een genot. Want wat is dit toch een mooie stad. Voor mij de mooiste plek waar ik heb gewerkt in al die jaren. Wat ik straks ga doen, ik weet het nog niet. Mocht u een leuke baan weten in de communicatiehoek, ik hoor het graag. Maar ik ga dit jubelstadje en zijn inwoners missen. Wat precies? Nou vooruit. Zomaar een lijstje, in willekeurige volgorde:

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom