Volledig scherm
Whispering Sons, met zangeres Fenne Kuppens, vormt de hoofdact van Made in Belgium. © Annick Geenen

Dit kun je verwachten tijdens Made in Belgium in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM - Gebouw-T heeft een paar uithangborden waar ze jaarlijks mee uitpakken. Het meest prestigieuze is een festival vol zuiderlingen: Made in Belgium op 16 november.

De zwart/geel/rode driekleur hangt in top, de speciaalbiertjes staan klaar in de koeling. Op twee podia gaan vijf uiteenlopende topnamen aantonen dat het niveau van de muziek net zo hoog is als dat van hun gerstenat.

Op een tot Zuiderburen Podium omgedoopte plek brengt het binnenkort stoppende, immer eigenwijs klinkende Yuko uit Gent gelaagde popliedjes met kartelrandjes, en laat de innemende Antwerpse wereldburger Matt Watts (met Amerikaans bloed) horen hoe sterk en intens zijn liedjes zijn.

Donkere klanken

Het hoofdpodium trapt af met Dead Man Ray. Na zestien jaar is de band heropgericht. Die bestaat onder meer uit de ook solo zeer succesvolle zanger Daan, gitarist Rudy Trouvé (dEUS), toetsenist Wouter van Belle (producer Gorki en Racoon) en drummer Karel de Backer (Novastar). Samen slagen zij er in een fusie tussen indiepop, elektronica en artrock om te zetten in een deels klassiek, deels hypermodern popgeluid.

Als hoofd-act fungeert de rond zangeres Fenne Kuppens gebouwde postrock-/waveband Whispering Songs. Na het winnen van de Rock Rally reeg deze live-act van formaat successen op festivals als Rock Werchter aaneen. Hopelijk is er niet te veel zaallicht tijdens hun donkere klanken.

Als afsluiter doet het Waalse La Jungle dienst. Voor de liefhebbers van waanzin, energie, dansritmes en metal-gitaren. Dit uitzinnig duo zal voor een overdosis hypnotiserende trance, zweet en decibellen gaan zorgen!

Made In Belgium: 16 november (20.00 - 01.30 uur), Gebouw-T, Bergen op Zoom

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom