Volledig scherm
PREMIUM
Riet Matthijssen-Klaassen, alias Riet de Ster, in de nazomer van 2018, met haar sigaretje. © Willem Jongeneelen

Dit is het boegbeeld van café de Ster in Bergen op Zoom: ‘Niet met je chagrijnige smoel mensen bedienen’

BERGEN OP ZOOM - Café De Ster in de Korenbeursstraat is een begrip in Bergen op Zoom. En wie De Ster zegt, denkt meteen aan Riet.

Weinigen kennen haar echte naam. In de volksmond heet ze Riet de Ster. Riet Matthijssen-Klaassen (Bergen op Zoom, 1937) was lang de ster achter de toog. Geboren voor het café. ,,Ik ben er opgegroeid en heb er mijn hele leven gewerkt. Nooit heb ik er ook maar een seconde een hekel aan gehad. Horeca is het mooiste vak dat er is. Maar je moet wel van mensen houden. Dat deed ik en dat doe ik nog steeds. Het is dat mijn lijf niet meer meewerkt, anders begon ik morgen weer.''

 1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
  UPDATE

  Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”
 2. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
  PREMIUM

  Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

  Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom