Volledig scherm
Archieffoto. De traditionele aftrap van het seizoen komt er aan.

Dit is er te doen op de elfde van de elfde in de gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Nog even en het licht staat op groen. Maandag is het ellef ellef en dat wordt dit weekend in de gemeente Bergen op Zoom uitgebreid gevierd. 

Bergen op Zoom

Traditiegetrouw vindt dat in Krabbegat plaats op de dag zelf. Vanaf 23.11 uur zijn de Krabben welkom bij ‘t Geitje op het Bleekveldje. Plechtig beloven zij dan bij de Geit van Mie d’n Os dat ze er weer een geweldige Vastenavend van gaan maken. Die belofte doet Grootste Boer, in zijn Kale n’Eed. Als de Prins daarna het vuurtje aansteekt, geeft hij het groene licht door een felle vuurpijl de koude novemberlucht in te schieten.

Halsteren

In Halsteren is het motto al bekend: ‘Gif mijn de ruimte’. Zoals gebruikelijk zal op maandag 11 november het nieuwe vastelaovedseizoen van start gaan met een lampionoptocht voor kinderen. Die start op het Sint Maartenplein om 18.44 uur en eindigt bij de Spinool op het Burgemeester Mastboomplein. Kinderen mogen een eigen lampion meebrengen, maar kunnen er ook een kopen voor 2 euro. Bij de Spinool zal worden bekendgemaakt wie de nieuwe prins van Altere zal worden. Hij krijgt als naam Ambrosio X.

Lepelstraat

De Stichting Straotse Karnaval (SSK) houdt op zaterdag 9 november de Elfde van de Elfde viering in Café/zaal Leonita aan de Kerkstraat in Lepelstraat. Zoals gebruikelijk gaat daar aan vooraf de Boerenmaaltijd voor genodigden. Volgens Wil van Oevelen van SSK gaan alle festiviteiten die dit jaar worden gehouden op de schop en wordt alles avondvullend. De Elfde van de Elfde viering begint al 20.11 uur. Om 21.11 uur, dat is veel vroeger dan voorgaande jaren, begint het officiële gedeelte. Prins Wil I zal daar dan met zijn gevolg zijn opwachting maken en de nieuwe Kleine Prins(es) en de Kleine Grootste Boer zullen dan bekend worden gemaakt. Om 22.11 uur wordt de grote verloting gehouden en om 23.11 uur wordt het nieuwe motto bekend gemaakt. Voor de muzikale invulling zorgen Straotse dweilbandjes en dj Con.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom