Dit houten ei geeft de dementerende Dinie weer contact met haar naasten

videoOSSENDRECHT - Weer kunnen communiceren met een dement familielid. Wie wil dat nu niet? Het is nu mogelijk bij zorgcentrum Mariahove in Ossendrecht. Dat alles dankzij een crowdfundactie van Teuntje Deen, die zowel haar grootouders als de bewoners een CRDL cadeau deed. Een houten ei dat aanraking omzet in bekende geluiden.

Vijf jaar woont Dinie Maes (80) nu in het zorgcentrum in Ossendrecht. Ze is dementerend en gaat langzaam achteruit. Voor haar man Joep (87) is contact leggen steeds lastiger. Elke dag komt hij op zijn fiets vanuit Putte naar Mariahove. "Soms staart ze alleen. Het andere moment praat ze honderduit. Of ze mij nog herkent, weet ik niet."

 1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
  PREMIUM

  Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

  BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.
 2. Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieuze gitaarprijs: ‘Weer heel bijzonder’
  PREMIUM

  Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieu­ze gitaar­prijs: ‘Weer heel bijzonder’

  BERGEN OP ZOOM - Zo complex als de gitaarriffs bij zijn band Dream Theater zijn, zo simpel was de keuze voor John Petrucci als de volgende winnaar van de prestigieuze Sena Performers European Guitar Award. Petrucci (51) komt die oeuvreprijs op maandag 24 juni persoonlijk ophalen. In Gebouw-T in Bergen op Zoom. En zeer waarschijnlijk mét andere Dream Theater-bandleden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom