De vijf wethouder die de bezuinigingsklus gaan klaren: Jeroen de Lange, Patrick van der Velden, Mignon van der Zwan, Petra Koenders en Barry Jacobs.
Volledig scherm
PREMIUM
De vijf wethouder die de bezuinigingsklus gaan klaren: Jeroen de Lange, Patrick van der Velden, Mignon van der Zwan, Petra Koenders en Barry Jacobs. © Jan van de Kasteele

Dit ga jij in je portemonnee voelen: Bergen op Zoom pakt miljoenentekort aan

UpdateBERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom gaat een ongekende bezuinigingsoperatie tegemoet: vijftien miljoen euro per jaar. Belastingverhoging is daarbij niet langer taboe. De Bergenaar gaat voelen dat de stad financieel aan de grond zit. Ook worden zestig ambtenaren geloosd en gaat dure losse inhuur van medewerkers strikt aan banden. 

Dat blijkt uit het zogeheten Focusakkoord dat dinsdagmiddag is gepresenteerd door Arjan van der Weegen en Ad Verbogt. De twee hebben samen met bijna alle fracties uit de gemeenteraad hieraan de afgelopen weken gesleuteld. 

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom