Volledig scherm
PREMIUM
Architecten Ad en Ro met hun project geopark schelde delta over verdronken stad reimerswaal © pix4profs/petervantrijen

Dit Bergse architectenduo breekt door

BERGEN OP ZOOM - Het gesprek is een ervaring op zich. Praat met architectenduo Ad Kil en Ro Koster, bekend als RO&AD, en de lol spat ervan af. Ze zijn eigenzinnig, tikkie brutaal, met een grenzeloze liefde voor natuur en landschap. Na de internationale doorbraak met de Mozesbrug op Fort de Roovere in Halsteren hebben de twee de wind in de zeilen. ,,We tillen elkaar op een hoger plan. Alsof je boven elkaar uitstijgt.”

Quote

Onze ego’s waren te groot. Zijn ideeën waren trouwens heel stom

Ro Koster

Dat was vroeger wel anders. ,,Onze ego’s waren te groot. Zijn ideeën waren trouwens heel stom”, wijst Ro (55) naar Ad (53). Ze moeten er hard om lachen. Vroeger was in de trein van Amsterdam naar Utrecht, begin jaren negentig. Bergenaar Ad leerde Hilversumse Ro kennen op de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam. Ze treinden samen, tekenden samen. Maar goed samenwerken, nee dus. Pas tien jaar later vonden ze elkaar.

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom officieel geopend door minister

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom officieel geopend door minister

    BERGEN OP ZOOM - Maar liefst 39 zorginstellingen heeft Adriano van binnen gezien. Steeds moest hij toch weer verhuizen. Als het goed is, hoeft dat niet meer. Gisteren is officieel het Adriano Huis geopend in Bergen op Zoom. Geen huis specifiek voor hem, maar voor alle Adriano’s van Nederland. Alle mensen met een complexe zorgvraag, die anders tussen wal en schip dreigen te raken. Het was de droom van Farid El-Khassim en Jelle Gillissen, die eindelijk uit is gekomen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom