Directeur-bestuurder Nanno Nanninga in de bibliotheek in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
Directeur-bestuurder Nanno Nanninga in de bibliotheek in Bergen op Zoom.

Directeur Bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom uit functie ontheven

BERGEN OP ZOOM - Directeur-bestuurder Nanno Nanninga (63) van Bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom is per 14 augustus uit zijn functie ontheven. Volgens voorzitter Joop van Gisteren van de Raad van Toezicht (RvT)is dat deels vanwege gezondheidsredenen en deels vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid.

Geen commentaar

 Nanninga vervult sinds 2004 al deze functie voor de bibliotheken in de gemeenten Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom.  Daarvoor zwaaide hij sinds 1995 de scepter over de bieb in Bergen op Zoom. Hij weigert ieder commentaar en verwijst naar Van Gisteren.  Die is ook allerminst spraakzaam. ,,Ik ben sinds mei dit jaar voorzitter van de Raad van Toezicht. Deze kwestie is eigenlijk door mijn voorganger, Hans van Aalzum, afgehandeld. Als ik er uitgebreid op in zou willen gaan, moet ik me eerst in de problematiek verdiepen." Van Aalzum verwijst echter weer terug naar Van Gisteren.

Volgens Van Gisteren hebben de RvT en de directeur-bestuurder twee jaar lang gesprekken gevoerd over de koers voor de toekomst, maar is er geen overeenstemming bereikt. Waar precies de schoen wringt, wil hij niet zeggen. ,,De kwestie weer oprakelen zou meneer Nanninga persoonlijk schade kunnen berokkenen. Daar is hij en de RvT niet bij gebaat. Reden dat het wijs is hier verder niets over te zeggen. We gaan in volledige overeenstemming uit elkaar. Daar wil ik het bij laten", aldus Van Gisteren. Nanninga blijft tot 1 januari 2018 in dienst.

Interimbestuurder

Harry van der Klink, die Nanninga de afgelopen tijd tijdens zijn ziekte heeft vervangen, blijft op interimbasis directeur-bestuurder. ,,Het is de bedoeling dat hij deze functie ook de komende jaren als freelancer behoudt. We hebben geen behoefte aan een andere opvolger omdat we middenin een proces zitten met de gemeente Bergen op Zoom en het Cultuurbedrijf. We bevinden ons in een prille fase, reden dat we de situatie nu even laten zoals die is."

Op dit moment  wordt onderzocht in hoeverre het Cultuurbedrijf (Theater De Maagd, Centrum voor de Kunsten en Stadpaleis het Markiezenhof) en de bibliotheek kunnen samenwerken of -gaan. Ook gezamenlijk huisvesting behoort tot de mogelijkheden. Naar verwachting wordt hierover binnenkort meer bekend.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom