Volledig scherm
Filthy McNasty. © Johan Van Der Heijden

Dijkrock zonder enige wanklank: 'Een prima feestje'

RILLAND / WOENSDRECHT - Maandagmiddag was het opruimen en afbreken geblazen bij Dijkrock in Rilland. Maar het was vooral ook nagenieten en napraten over de 26ste editie van het rockfestival in de polder tussen Rilland en Woensdrecht. 

Exacte cijfers heeft bestuurslid Angie Verdult van Dijkrock nog niet bij de hand maar ze schat dat er 800 rockliefhebbers een bezoek hebben gebracht aan het festival. 

Het rockfeestje begon vrijdagavond met een open podium waar vijf bands, die nog niet zo lang bestaan, hun rockklanken uitstrooide over het 200 koppige publiek. Filthy McNasty uit Hoorn werd uitgeroepen tot de winnaar van de open podium avond. 

De tent was zaterdag helemaal gevuld en dat betekend dat er 500 bezoekers waren die van 15.00 uur tot rond middernacht zeven stevige bands kregen voorgeschoteld. Hoogtepunten waren de optredens van X-Tinxtion en de Rammstein tributeband Vannstein. 

Omdat Dijkrock in het paasweekend viel werd er zondag een extra dag aan het festival toegevoegd. Op zondagmiddag stonden er twee bands op het podium. Zondagavond was bedoeld als afterparty voor de vrijwilligers die vanaf vorige week donderdag in touw zijn geweest met de opbouw, bewaking of achter de bar hielpen om er voor de zorgen dat de dorstige rockliefhebbers niet droog kwamen te staan. "Het was zoals altijd ook dit jaar weer een prima feestje zonder enige wanklank", zegt Verdult. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom