Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dieven slaan vier keer toe in Huijbergen

HUIJBERGEN - Het dievengilde heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn slag geslagen in De Bergsetraat Veenbes en De Boomstraat in Huijbergen. Op de vier plekken, binnen een straal van 100 meter in de dorpskern, werd in korte tijd ingebroken. 

De dieven drongen binnen bij eetcafé de Kroon, assurantiebedrijf Stultiens, autobedrijf Loos en in de kantine van voetbalvereniging Vivoo. 

Sporenonderzoek 

De Huijbergse wijkagent Ben Nefs zegt dat het niet uitzonderlijk is dat inbrekers in een nacht op zeer korte tijd op meerdere plekken, die dicht bij elkaar liggen, hun slag slaan. ,,Het gaat dan meestal over een groep van meerdere inbrekers die een dorp binnenrijden, en dan in korte tijd toeslaan bij meerdere woningen of bedrijfspanden. En daarna als dieven in de nacht weer heel snel verdwijnen.”

Wat er allemaal is ontvreemd en hoeveel inbraakschade er door de dieven is aangericht, kon Nefs gisteren nog niet exact zeggen. ,,We zijn nog volop met het sporenonderzoek bezig”. 

Quote

Het gaat dan meestal over een groep van meerdere inbrekers die een dorp binnenrij­den, en dan in korte tijd toeslaan bij meerdere woningen of bedrijfs­pan­den

Ben Nefs, wijkagent

Lege kassa teruggevonden

Wat hij wel wil zeggen is dat een lege kassalade van café de Kroon is teruggevonden op het tegenoverliggende kerkplein.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom