Volledig scherm
Na maanden van speculeren werd hij eindelijk gepresenteerd: de nieuwe nar. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Diemer van Wijk nieuwe nar van Krabbegat

BERGEN OP ZOOM - Diemer van Wijk is de nieuwe nar van Krabbegat. Dat maakte Prins Nilles III zondagavond bekend bij het Geitje op het Bleekveld in Bergen op Zoom. De naam van Van Wijk gonsde al weken rond. Hij was een van de meest genoemd Bergenaren op de website ‘wie is de nar’, waar mensen de afgelopen weken konden raden wie de opvolger van Eric Elich zou worden.

Met Van Wijk krijgt Krabbegat een jonge nar: 33 jaar oud. En een met toneelervaring. Van zijn hobby heeft hij zijn werk gemaakt. Hij studeerde af als theatermaker en regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. Inmiddels is hij alweer vele jaren als professioneel regisseur actief bij de Bergse theaterstichting BOV. Ook schreef hij onder andere voor de Efteling en RTL Telekids. Hij geeft les op het Roncalli in Bergen op Zoom en aan de Pabo in Vlissingen. Als animator vermaakte hij vele kinderen met zijn typetje Kas Grapjas. Dat gaf de aanleiding om zijn passie uit te breiden en hij heeft inmiddels ook een eigen entertainmentbureau: Kas Entertainment.

Van Wijk is een geboren Roosendaler en opgegroeid in het Belgische Essen. Op zijn elfde kwam hij in Bergen op Zoom wonen en door zijn betrokkenheid bij het Bergse verenigingsleven is hij inmiddels een bekende Bergenaar.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom