Volledig scherm
Na maanden van speculeren werd hij eindelijk gepresenteerd: de nieuwe nar. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Diemer van Wijk nieuwe nar van Krabbegat

BERGEN OP ZOOM - Diemer van Wijk is de nieuwe nar van Krabbegat. Dat maakte Prins Nilles III zondagavond bekend bij het Geitje op het Bleekveld in Bergen op Zoom. De naam van Van Wijk gonsde al weken rond. Hij was een van de meest genoemd Bergenaren op de website ‘wie is de nar’, waar mensen de afgelopen weken konden raden wie de opvolger van Eric Elich zou worden.

Met Van Wijk krijgt Krabbegat een jonge nar: 33 jaar oud. En een met toneelervaring. Van zijn hobby heeft hij zijn werk gemaakt. Hij studeerde af als theatermaker en regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. Inmiddels is hij alweer vele jaren als professioneel regisseur actief bij de Bergse theaterstichting BOV. Ook schreef hij onder andere voor de Efteling en RTL Telekids. Hij geeft les op het Roncalli in Bergen op Zoom en aan de Pabo in Vlissingen. Als animator vermaakte hij vele kinderen met zijn typetje Kas Grapjas. Dat gaf de aanleiding om zijn passie uit te breiden en hij heeft inmiddels ook een eigen entertainmentbureau: Kas Entertainment.

Van Wijk is een geboren Roosendaler en opgegroeid in het Belgische Essen. Op zijn elfde kwam hij in Bergen op Zoom wonen en door zijn betrokkenheid bij het Bergse verenigingsleven is hij inmiddels een bekende Bergenaar.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom